maandag 5 november 2007

Eerste dagen New Zealand

Good day man!
zo begroeten de kiwi's mij hier. We zitten nu in Waitomo (http://www.waitomo.com), alwaar we zopas aan Blackwater rafting én abseiling gedaan hebben; d.i. respectievelijk een binnenband onder uw gat gestoken krijgen en 300m onder de grond op een wild water-riviertje losgelaten worden, en nadien een kloof van 55m, bengelend aan een koord, naar beneden laten glijden. Dit is ook een site alwaar de Nieuw-Zeelandse "glowworm" welig tiert. Prachtig om zien!
Ik ga in het kort schetsen wat we de voorbije dagen beleefd hebben, want het is alweer enkele dagen geleden sinds de laatste post.

Geland in Auckland, getrokken naar het Albert Park backpackers hostel en direct de stad in!
Auckland stelt niet zoveel voor, maar is zeker geen onaangename stad. Wandelingen gemaakt door het centrum & de haven, bezoekje gebracht aan de grootste toren van het zuidelijk halfrond, namelijk Skytower! 's Avonds zijn we gaan eten met een vriend van Aline, Sil, die ook op doortocht is door dit landje!
De vermoeidheid van de afgelopen eist toch zijn tol, wat resulteert in middagdutjes die wat uitlopen en waardoor ik de jump van 192m hoogte (vanop een platform van de skytower) mis. Geen erg, nu zijn we tenminste uitgerust.
Ook lekker gegeten trouwens: de klassieker Fish & Chips is van hoogstaande kwaliteit en natuurlijk de new-zealand greenlips! Dit zijn monstermosselen met een groene rond op de schelp! Denk aan een Zeelandse (de hollanders) Jumbo mossel en doe die grootte maal 3!
De dag nadien houden we een taxi tegen die ons naar het verhuurbedrijf brengt waar we onze camper gaan ophalen. George, zo heette die taxichauffeur, een gezellige dikkerd, die bijna onverstaanbaar Engels wauwelde, bleek van Fiji te komen en een voorliefde te hebben voor manueel geschakelde auto's. Blijkbaar hoorde hij ook niet zo goed, want babbelen bleek gewoon roepen te zijn :-)
Enfin, nadiet ie bijna 2 accidenten veroorzaakt had met zijn automaat van een taxi, konden we eindelijk onze camper oppikken!
Ik ga de pc nu overhandingen aan Aline zodat ook zij wat kan typen en nadien plaatsen we zeker nog wat fotootjes op de site!

1 opmerking:

Anoniem zei

En hebde al een dammeke kunnen bouwen?
:-))

Pere, azo ne mosselpot heb ik nog nooit gezien. Tis om schrik van te krijgen.
Ik van t weekend ook mosselkes gegeten in Philippine. Hmm, lekker zenne.
Was wel een kostelijke affaire aangezien die Hollanders het vree plezant vinden om in t fucking hol van pluto ne flitspaal te planten.

Soit,
laat ze daar maar poepie ruiken he!

Timba