dinsdag 30 oktober 2007

another ticket opens...

...another point of view!
Inderdaad, je denkt dat het je niet gaat overkomen, maar een vlucht missen zat er voor ons deze keer bij. Hoewel we aan de in check balie in Londen stonden om 22u, waar we geland waren na een vertraging van anderhalf uur en het vliegtuig richting Singapore op het punt stond te vertrekken om 22u mochten we niet meer mee. Machteloos. British Airways heeft ons dan maar een nachtje Hilton als compensatie gegeven, maar zo goedkoop kwamen we er niet vanaf.. want de bagage van Sander is ondertussen vermist ( zie zijn verhaal, die momenteel in de Mac Donalds op de hoek aan het schrijven is, terwijl k hier de schaarse 20minuten in het Backpackershostel aan het benutten ben.)
Kortom we zitten nu wel in Singapore maar hebben uiteindelijk 16u vertraging. Voor ons dus redelijk cruciale uren aangezien we nu morgen (woensdag) al naar Auckland doorvliegen. Al deze situaties (extra vlieguren, bagage-ellende, extra jet-lag, Sander zijn vest vergeten in het Hilton, batterij van het fototoestel leeg op de onjuiste moment) hebben ervoor gezorgd dat we nog niet echt het gevoel hebben van een zen-vakantie. Het heeft ons geduld menigmaal op de proef gesteld, en het is niet altijd gemakkelijk dit niet op de ander uit te werken.
Hopelijk verloopt het vanaf nu een beetje aangenamer en vlotter.. we hebben onze zinnen alvast gezet op het camper-avontuur in Auckland.
Maar nu dus eerst Singapore: in mijn ogen een stad van allerlei geuren. Terwijl de meisjes (te beginnen bij de bevallige airhostessen van Malaysian en Singapore Airlines) overgeparfumeerd je voorbij lopen, wordt de hier tropische vochtige (onweerachtige) warmte gevoed met de Indiase (kip en chili) en Chinese (gedroogd haaienvlees, ginseng, pinda`s) keuken. Meng deze geuren met warme uitlaatgassen en warme uitstoot van de airconditionings en je komt in de buurt. Als stad zelf is zij getekend door de koloniale huizen, haar diverse culturen (Hindoeisme, Boedhisme, Christendon en Islam) en het kapitalisme. Het lijkt een bijzonder propere (naast luchtpollutie) en veilige stad te zijn, bovendien laten de goede mengeling van flora en urbanisme (wolkenkrabbers) het een zee van ruimte wanneer je erdoor loopt. Tot zover zijn we er nog niet in geslaagd foto`s hier erop te zetten, maar hopelijk lukt dat tegen de volgende keer..
Een foto van onze kamer hier zou alvast ook de moeite waard zijn... een kleine hoge 8m2 zonder ramen en een paal in het midden. Gelukkig maar voor een nacht... morgen slapen (aheum) we weer op de vlieger..
Tot hoors

Geen opmerkingen: